چرا با وجود این همه سایت، فروشگاه اینترنتی و پیج های اینستاگرامی که درآمدهای میلیاردی در ماه دارند بعضی ها هنوز به کسب و کار اینترنتی ایمان نمی آورند؟ ای آقا شما هم دلت خوشه ها نفست از جای گرم بلند میشه مگه راه اندازی کسب و کار اینترنتی الکیه؟ سرمایه می خواد، تخصص می خواد، تجربه می خواد. اصلا باید این کاره باشی! مگه هر کسی از پسش بر میاد؟
معمولا این جملات را از زبان کسانی می شنویم که به کسب و کار موفق دیگران نگاه می کنند و مدام حسرت می خورند. آن ها نمی دانند راه اندازی یک کسب و کار آن هم در اینترنت چندان کار سختی نیست! سرمایه کم، دسترسی به جامعه هدف گسترده، فروش راحت تر، کسب درآمد بدون داشتن محصول و کسب درآمد نامحدود و غیرفعال از مزیت های کسب و کارهای اینترنتی است که خیلی ها باورش ندارند.
باور کنید کسب و کارهای سنتی به زودی از بین می روند و کسانی برنده هستند که کسب و کار اینترنتی خودشان را از قبل راه اندازی کرده باشند. شاید الان هم که دارید این مقاله را می خوانید دیر شده باشد. شاید همین حالا خیلی ها در حوزه کاری مورد نظرتان کسب و کارشان را راه اندازی کرده باشند.
در این مقاله ۱۰ دلیل قانع کننده می آورم تا به شما ثابت کنم همین الان هم برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی دیره و خیلی سریع باید دست به کار شوید. تا انتهای این مقاله جذاب همراه من باشید تا به شما بگویم چرا راه اندازی کسب و کار اینترنتی خیلی واجب شده است.
دلیل اول: نیاز به سرمایه کم و حتی صفر!
اگر یک کسب و کار سنتی بخواهید راه اندازی کنید قطعا نیاز به اجاره یک مکان به عنوان محل کسب و کارتون خواهید داشت. حتما هم از اجاره ها و پیش پول ها آگاه هستید؟ هر کسی توان اجاره یک مغازه یا دفتر کار را ندارد!
از طرفی اگر بخواهید کالا یا خدماتی بفروشید باز هم نیاز به سرمایه زیادی برای تامین کالا دارید و بدون سرمایه به هیچ وجه شدنی نیست!
اما برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی نیاز به سرمایه زیادی ندارید! حتی بعضی وقت ها از صفر هم می توانید شروع کنید. راه اندازی یک سایت یا پیج اینستاگرامی سرمایه زیادی نمی خواهد. تنها سرمایه ای که باید داشته باشید مهارت های شماست. برای شروع کار شما نیاز به مهارت های مختلفی مثل راه اندازی، مدیریت سایت و تولید محتوا دارید که آن هم می توانید از آموزش های رایگان موجود در سایت ها و پیج های اینستاگرامی که دارند استفاده کنید.
تمام مهارت هایی که نیاز دارید از جمله تولید محتوا، بازاریابی، فروش، سئو و هر چیزی که نیاز باشد تا شما محصولات و خدمات تان را در اینترنت به فروش برسانید را می توانید در مدت زمان خیلی کوتاهی یاد بگیرید. به لطف آموزش های فراوانی که در اینترنت موجود است می توانید خیلی سریع یاد بگیرید و از تجربیات چندین ساله اساتید این حوزه ها بهرمند شوید.
دلیل دوم: دسترسی به مخاطبان هدف گسترده
اگر بهترین جای شهرتان هم مغازه داشته باشید باز هم نمی توانید از یک حد بیشتر مشتریان جدید جذب کنید. اما اگر کسب و کار اینترنتی داشته باشید به هرکسی که در ایران باشد می توانید محصولات و خدمات تان را عرضه کنید. و این معجزه کسب و کار اینترنتی است که به شما کمک می کند تا مشتریان تان را روز به روز افزایش دهید و به درآمد نامحدود برسید.
کسب و کار اینترنتی یک ماشین پولسازی ۲۴ ساعته برای شماست و تحت هر شرایطی فعال است. حتی اگر در خواب هم باشید باز هم این ماشین پولسازی برای شما پول می سازد. این در صورتی است که در کسب و کارهای سنتی هر زمان که مغازه تان باز باشد می توانید پول در آورید و خبری از درآمد غیرفعال نیست!
دلیل سوم: نابودی کسب و کارهای سنتی
خبر بد این است که به زودی کسب و کار های سنتی نابود می شوند و جای خود را به کسب و کارهای آنلاین می دهند. شیوع ویروس کرونا باعث شد این اتفاق خیلی زودتر از پیش بینی های انجام شده بیافتد و خیلی از کسب و کارهای سنتی تعطیل شدند.
هفته پیش تلفنی با یکی از دوستان جلسه مشاوره داشتم می گفت توی یک آموزشگاه، زبان تدریس می کردم ولی الان دیگه با توجه به وضعیت کرونا مثل قبل نمی تونم کسب درآمد کنم. جالب اینجاست پارسال همین موقع ها بود که بهش گفته بودم حتما فعالیت تون رو توی اینستاگرام شروع کنید و کم کم آموزش هاتون رو آنلاین کنید. همین حالا ببینید چقدر پیج های اینستاگرامی در زمینه آموزش زبان فعالیت می کنند که خیلی هم موفق هستند.
شروع کسب و کار آنلاین اصلا چیز وحشتناکی نیست! برای شروع کافیه از شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام شروع کنید.
به قول بیل گیس تا ۱۰ سال دیگر یا کسب و کاری وجود ندارد یا اگر وجود داشته باشد آنلاین است. پس پیشنهاد می کنم همین حالا کسب و کار خود را آنلاین کنید و از ظرفیت های موجود برای افزایش مشتریان خود به نحو احسنت استفاده کنید.
دلیل چهارم: افزایش درآمد اینترنتی با راه کارهای ساده
افزایش درآمد در کسب و کارهای آنلاین خیلی ساده تر از کسب و کارهای سنتی است. در کسب و کارهای سنتی چیزی به نام درآمد غیرفعال وجود ندارد! یعنی تا زمانی که سرکار باشید می توانید درآمد داشته باشید.
اما در کسب و کارهای آنلاین پتانسیل درآمدزایی بیشتر، خیلی بالاتر است. مثلا می توان از طریق آفرهای ویژه مشتریان غیرفعال را مجدد فعال کرد. یا از طریق گرفتن انواع تبلیغات و همکاری با کسب و کارهای دیگر درآمدتان را افزایش دهید.
می توانید سیستم همکاری در فروش خود را مثل دیجی کالا راه اندازی کنید و از بازاریاب های بیشتری برای فروش محصولات و خدمات خود استفاده کنید.
مثال هایی که زدم فقط چند راه کار ساده برای افزایش درآمد از طریق کسب و کارهای اینترنتی است. فقط خواستم شما را با پتانسیل های درآمدزایی بیشتر در کسب و کارهای آنلاین، بیشتر آشنا کنم.
دلیل پنجم: وجود منابع آموزشی زیاد برای یادگیری کسب و کار اینترنتی
زمانی که من اولین کسب و کار اینترنتی ام را در سال ۸۸ راه اندازی کردم اشتباهات متعددی را مرتکب شدم. متاسفانه هیچ منبع آموزشی درستی نبود که بتونم ازش استفاده کنم. همین باعث شد شکست های پی در پی را در کسب و کارم تجربه کنم.
از انتخاب نام دامین گرفته تا ساختار بندی اشتباه سایت و تولید محتوایی که به جای درستی ختم نمی شد اشتباهاتی بود که از همان دوران ابتدای ورودم به کسب و کار اینترنتی مرتکب شدم.
اما حالا منابع آموزشی به وفور یافت می شوند. حتی آموزش های رایگان! بارها به این قضیه اشاره کرده ام که ما در وب سایت ریسمونک کاربرانی داریم که تنها با مطالب و آموزش های رایگان ما توانسته اند کسب و کارشان را راه اندازی کنند و به موفقیت برسند.
دیگر نیازی نیست شما هم مثل من بارها صحیح و خطا کنید تا بعد از چند سال به موفقیت برسید. الان همه چیز جفت و جور است و شما با پرداخت هزینه های اندکی می توانید از تجربیات چند ساله دیگران استفاده کنید و کسب و کار اینترنتی خود را کاملا اصولی راه اندازی کنید.
بی تعارف بهتون بگم در حال حاضر با این همه آموزش و تجربیات دیگران که در دسترس عموم است شکست در کسب و کارهای اینترنتی خیلی سخت و دور از انتظار است چون قبل از هر چیز می توانید با یادگیری اصول و قواعد لازم ریسک کارتان را پایین آورید.
دلیل ششم: تمایل شدید مردم به خرید اینترنتی
با وجود ویروس کرونا تمایل مردم برای خرید اینترنتی بسیار بیشتر از قبل شده است. البته قبل از کرونا هم با وجود دیجی کالا فرهنگ خرید اینترنتی آن هم فرهنگ خریدهای سنگین تر جا افتاده بود. همین حالا افرادی را در اطرافیانم می شناسم که خریدهای بالای ۱۰۰ و حتی ۲۰۰ میلیون تومانی از دیجی کالا داشته اند و با خیال آسوده خریدشان را انجام داده اند.
برای درک این موضوع بهتر است لیست محصولات پرفروش دیجی کالا را نگاه کنید. می بینید که محصولات پر فروش دیجی کالا اکثرا محصولاتی بالای ۵۰ الی ۱۰۰ میلیون تومان است. این نشان دهنده این است که روز به روز تمایل مردم به خریدهای اینترنتی بیشتر از پیش می شود.
موضوع بعدی که باعث شده مردم به خریدهای اینترنتی بیشتر ترغیب شوند تنوع در محصولات فروشگاه های اینترنتی است. این روزها در سوپرمارکت اینترنتی دیجی کالا محصولاتی را می بینیم که در سوپرمارکت های فیزیکی موجود نیستند!
به عنوان مثال انواع و اقسام شکلات ها با برندهای معروف در دیجی کالا موجود است ولی ممکنه توی سوپرمارکت محله تان خبری از آن ها نباشد! یا مثلا میوه های خاص مثل آواکادو، پشن فروت و بلوبری به هیچ وجه توی سوپر میوه های فیزیکی نیستند اما در میوه فروشی های آنلاین موجود است.
این مثل این می مونه که از قبل مسیر برای شما هموار شده است و شما می توانید از طی کردن مسیر لذت ببرید. فقط کافیه کسب و کار اینترنتی تان را راه اندازی کنید و از پتانسیل های موجود برای افزایش درآمدتان استفاده کنید.
دلیل هفتم: وجود شبکه اجتماعی محبوبی مثل اینستاگرام
فقط خدا می داند که چه کسانی با دست خالی و بدون سرمایه از اینستاگرام به درآمدهای میلیاردی رسیده اند. این جمله رو قبلا شاید از من شنیده باشید که گفتم: درآمد یک جوان ۱۷ ساله در اینستاگرام از درآمد ماهانه یک جراح مغز و اعصاب می تواند بیشتر باشد.
در هر برهه ای از زمان یک شبکه اجتماعی، خیلی محبوب تر از بقیه بوده و الان هم اینستاگرام حرف اول را می زند. با همین گوشی موبایلی که تو دست تون هست می تونید از اینستاگرام درآمدهای باورنکردنی داشته باشید. فقط کافیه دست به کارشید و وارد بازی شوید.
خوبی اینستاگرام این است که هر کسی تاکید می کنم هر کسی در هر شرایطی می تواند ازش کسب درآمد داشته باشد. مثلا اگر خانم خانه دار هستید می توانید، یا ادیت و ساخت پست های اینستاگرام پیج های دیگر را بر عهده بگیرید یا ادمین پیج های اینستاگرامی شوید.
یا اگر مثلا عسل فروش هستید (مغازه دارید) می توانید یک پیج در اینستاگرام بزنید با تولید محتوا مخاطبان زیادی را جذب کنید و سپس آن ها را به مشتری تبدیل کنید.
دلیل هشتم: گنجی واقعی به نام گوگل
می دونید سایت هایی که صفحه اول گوگل هستند چقدر درآمد دارند؟ می دونید کسانی که توانایی این را داشته باشند تا سایت ها را به صفحه اول گوگل برسانند چقدر پول در میارن؟
بهش می گن سئو! یعنی یه سری کارهایی داخل و خارج سایت انجام می شه تا اون سایت مورد نظر تو کلمات کلیدی مد نظرش که ممکنه مشتریانش تو گوگل جست و جو کنند رتبه خوبی بگیره.
قدرت گوگل رو دست کم نگیرید! گوگل خیلی ها را به ثروث کلان رسانده است. خیلی از سایت ها فقط با جذب ترافیک از طریق گوگل به درآمدهای بالا رسیده اند. بدون یک ریال هزینه برای تبلیغات و برندسازی، فقط با سئو کردن و رتبه گرفتن در گوگل توانسته اند به درآمد دائمی خوبی برسند.
شما هم اگر کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنید، اگر وب سایت داشته باشید نباید نگران جذب ترافیک و هزینه کردن بابت تبلیغات باشید. تا زمانی که گوگل باشد مشتری هدفمند هم به صورت کاملا رایگان جذب می شود.
دلیل نهم: قرار نیست چیزی رو از دست بدهید!
شکست در کسب و کارهای اینترنتی معنایی ندارد. هرچه که باشد تجربه می کنید و یاد می گیرید. برای شروع خیلی از کسب و کارها در فضای آنلاین نیاز به سرمایه زیادی نخواهید داشت! به همین دلیل است که می گویم شکستی در کار نیست. با از دست دادن اندک سرمایه برای شروع کار قرار نیست خدای نکرده بدبخت شوید!
هر چیزی که باشد به دست می آورید، قرار نیست چیزی را از دست بدهید. تجربه مهمترین چیز در زندگی کاری همه ما است. ما که تصمیم گرفته ایم برای خود کار کنیم و کارآفرین باشیم نباید از ادامه دادن ترسی داشته باشیم، چون قطعا انتهای مسیر خوب است. شک نکنید.
دلیل دهم هم تو بهم بگو
جمع بندی و پایان
در این مقاله هم که در مورد کسب و کار اینترنتی بود سعی کردم دلایل قانع کننده ای بیاورم تا شما عزیزان سریع تر دست به کار شوید و کسب و کار خود را راه اندازی کنید.
یکی از چالش ها و دغدغه های اصلی من قانع کردن شماست تا از این فضای به شدت فوق العاده برای پول درآوردن استفاده کنید. واقعا حیف است که هنوز از روش های قدیمی برای کسب درآمد بخواهید استفاده کنید. فراموش نکنیم دنیا تغییر کرده اما خیلی از ما هنوز تغییر نکردیم. امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. اگر نظری یا سوالی داشتید حتما در قسمت کامنت ها بنویسید.
+ در ریسمونک بخوانید: