به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سرباز هیات علمی فرصتی است که به مشمولان داده میشود تا سربازی خود را به خوبی بگذرانند. موسسات آموزش عالی می توانند در صورت نیاز به منظور تامین کادر آموزشی و یا پژوهشی خود نسبت به، بکارگیری مشمولین نظام وظیفه اقدام کنند. این مشمولین در دوره خدمت و به عنوان سرباز امریه باید تابع مقررات ناظر بر اعضای هیات علمی باشند .
افراد پس اینکه به سن مشمولیت می رسند به دنبال آنند که معاف شوند و از انواع معافیت نظام وظیفه استفاده کنند در زیر انواع معافیت ها را ذکر می کنیم :
معافیت تحصیل
معافیت کفالت
معافیت پزشکی
معافیت ایثارگران
معافیت نخبگان
طرح سربازی هیات علمی برای آن دسته از مشمولان است که مدرک تحصیلیشان ارشد و یا بالاتر باشد ، همان طور که برای گرفتن انواع معافیت های نظام وظیفه فرد مشمول باید غایب نباشد این طرح نیز برای مشمولانی است که غیبت نخورده باشند . حال اگر این دو شرط را دارید می توانید برای این طرح اقدام کنید و طرح خدمت سربازی را به خوبی بگذرانید. در ادامه این گزارش نیز با جزئیات و شرایط بیشتری در رابطه با طرح سرباز شدن هیات علمی آشنا خواهید شد .
افراد مشمولی که به عنوان سرباز عضو هیات علمی در موسسات مشغول اند پس از انقضای مدت تعهد اگر فرد در موسسه استخدام شود این دوره خدمت جزو سنوات آموزشی و پژوهشی محسوب میشود .همچنین کسانی که در موسسات به عنوان سربازان هیات علمی مشغول اند طبق مقررات نمی توانند از کشور خارج شوند.
شرایط سربازی هیات علمی
شرایط سربازی هیات علمی را مشمولان باید داشته باشند ، تا به عنوان عضوی از هیات علمی در دانشگاه ها خدمت کنند . از جمله مهم ترین شرایط سربازهای هیات علمی، داشتن مدرک کارشناسی و بالاتر است؛ هم چنین فرد مشمول ، نباید غایب باشد. در این صورت است که فرد می تواند برای ارائه درخواست خدمت به صورت سرباز و عضو هیات علمی به دانشگاه ها مراجعه کند . پس از طی همه مراحل جذب از طریق دانشگاه های محل درخواست و تایید یکی از وزارتخانه های علوم تحقیقات و فناوری یا بهداشت و درمان و تایید نهایی ستاد کل نیروهای مسلح و ارسال اسامی افراد به سازمان وظیفه عمومی ، این افراد می توانند در مرداد ماه سال بعد به یکی از مراکز آموزشی اعزام شوند . کارت پایان خدمت آنها نیز پس از پایان مدت تعهد صادر و به آنها تعلق میگیرد .
در زیر شرایط سرباز شدن در هیات علمی را ذکر می کنیم :
فارغ التحصیلان ظرف مدت یک سال از تاریخ فراغت تحصیل موظف اند به عنوان عضوی از هیات علمی جذب دانشگاه شوند و اگر دیر شود و ظرف یک سال اقدام نکنند باید همانند دیگر مشمولان خدمت سربازی را بگذرانند .
افرادی که عضو هیات علمی دانشگاه ها و موسسات آموزشی و پژوهشی هستند موظفند خدمت را بین ۳ الی ۴ سال طی کنند .
به مشمولین طرح سربازی برای دوره خدمت به ازای هر سال خدمت یک پایه تا سقف دو پایه ترفیع رتبه تعلق می گیرد .
خروج از کشور برای اعضای هیات علمی ممنوع است .
دانشگاه موظف است در صورت هرگونه غیبت و تخلفی از سوی مشمول در دوره خدمت به ستاد نیروهای آموزش دهنده این موضوع را اعلام کند .
قوانین سرباز هیات علمی
قوانین سرباز هیات علمی همانند دیگر مقررات در جامعه می باشد و فردی که به عنوان سرباز و عضو هیات علمی خدمت میکند موظف است به این قوانین احترام بگذارد ، فرد مشمول پس از پایان خدمت در موسسات و مراکز آموزشی و پژوهشی می تواند دوباره در این موسسات استخدام شود و شروع به کار کند . طبق قوانین سربازی هیات علمی مدت خدمت دوره سربازی برای افرادی که عضو هیات علمی هستند دوره آموزشی نیز برایشان به حساب می آید و اگر چنانچه موسسات و مراکز آموزشی و پژوهشی از خدمت فرد در موسسه رضایت کافی را نداشته باشد قرارداد وی با موسسه فسخ میشود و او را به مسئولان جهت خدمت سربازی نظام وظیفه معرفی می کنند .
جذب سرباز در هیات علمی
جذب سرباز در هیات علمی دانشگاه ها، همیشه برای افراد مشمول یکسان نیست چرا که مدرک تحصیلی مشمول باید به فعالیت موسسه مرتبط باشد تا بتواند عضو سربازان هیات علمی شود. برای همین جذب سرباز در هیات علمی به آسانی ممکن نیست ، چرا که ممکن است برای فرد مشمول در سالی که می خواهد سرباز عضو هیات علمی شود ، در موسسات آموزشی، کار و فعالیتی متناسب با رشته وی وجود نداشته باشد .
مدارک لازم برای سربازی در هیات علمی :
کپی تمام صفحات شناسنامه
کپی مدرک فارغ التحصیلی
کپی دفترچه آماده به خدمت
فرم تکمیل شده اطلاعات مرکز آموزشی و پژوهشی
فرد متقاضی برای هیات علمی، این مدارک را جمع آوری کرده و به موسسات و مراکز آموزشی و پژوهشی ارائه می دهد و در صورت تایید این مراکز فرد متناسب با رشته خود به موسسات مربوطه اعزام میشود .
آشنایی با چگونگی سربازی در هیات علمی برای تمام افراد مشمول مهم است تا بدانند چگونه می توانند عضو هیات علمی شوند. ما در این گزارش سعی کردیم تا شما را با جزئیات بیشتری درباره آشنایی با چگونگی سربازی در هیات علمی آشنا کنیم .
مدت خدمت سرباز هیات علمی
مدت خدمت سرباز عضو هیات علمی برای افرادی که عضو هیات علمی در دانشگاه ها و مراکز آموزشی و پژوهشی پذیرفته شده اند بین ۳ الی ۴ سال میباشد . مشمول باید ظرف مدت ۶ ماه پس از تمام شدن دوره تحصیل، مدارک مورد نیاز را که در بالا ذکر شد به مراکز آموزشی و پژوهشی ارائه دهد و درخواست خود را برای استفاده از طرح سربازی هیات علمی مطرح کند . حقوق و مزایای اعضای هیات علمی در طول دوره خدمت بر عهده دانشگاه مربوطه میباشد .
در اینجا شرایطی را برای جذب سرباز عضو هیات علمی در مدت خدمت سربازی هیات علمی ذکر می کنیم :
ایرانی باشد و در طول دوره خدمت تابعیت خود را تغییر ندهد .
به مواد مخدر و مشروبات الکلی وابسته نباشد .
از لحاظ جسمانی متناسب با کاری که انجام می دهد، سالم باشد .
عدم سوء سابقه حقوق.
مزایای گذراندن خدمت سربازی به عنوان عضو هیات علمی
افراد مشمولی که خدمت مقدس سربازی را به جای خدمت در پادگان های نظامی در دانشگاه ها و مراکز علمی به عنوان هیات علمی و کادر آموزشی می گذرانند، از یکسری مزایا و منافع برخوردار هستند که دیگر مشمولین سربازی این مزایا را ندارند. یکی از مزایایی که فرد سرباز عضو هیات علمی دارد این است که اگر احیانا فرد مشمول بعد از پایان خدمت سربازی، در این مراکز آموزشی استخدام شود؛ مدت ۲ سال سربازی که فرد در این موسسه خدمت کرده است، جزو سنوات فرد محسوب می شود.
از مزایای دیگر طرح سربازی در هیات علمی می توان موارد ذیل را نام برد:
افراد مشمول در مراکز آموزشی و عضو هیات علمی از حقوق بیشتری نسبت به دیگر سربازان نظام وظیفه برخوردارند.
افرادی که به عنوان هیات علمی خدمت می کنند در ازای هر سال خدمتی که دارند، یک الی دو پایه استحقاقی و ترفیع به انها تعلق می گیرد.
اینکه این افراد پس از پایان دوره خدمت به استخدام این مراکز آموزشی درآیند، نسبت به دیگر افراد بیشتر است
افرادی که در این مراکز خدمت می کنند اگر مقالات علمی پژوهشی پذیرفته شده داشته باشند، می توانند با گذاشته وثیقه نقدی و یا حتی ملکی از کشور خارج گردند.
در ادامه به پند سوال متداول در این خصوص پاسخ میدهیم:
حداقل معدل برای تمام دوره های تحصیلی برای سرباز عضو هیات علمی شدن چیست ؟
حداقل معدل برای دوره لیسانس ۱۴ ، حداقل معدل برای دوره فوق لیسانس و دکتری حرفه ای ۱۶ ، حداقل معدل برای دوره دکتری تخصصی ۱۷ میباشد .
مدت خدمت اعضای هیات علمی از چه زمانی شروع میشود ؟
مدت خدمت برای افراد اعضای هیات علمی از تاریخ شروع دوره آموزشی در مراکز آموزشی و پژوهشی حساب می شود .
در چه مواردی افراد عضو هیات علمی می توانند به خارج از کشور بروند ؟
خروج از کشور برای این افراد ممنوع است به جزء مواردی چون ، حج و بیماری صعب العلاج و حداکثر سالی به مدت یک ماه برای شرکت در مجامع علمی و سیمینارها ، مشمولین اگر بتوانند مقالات علمی و پژوهشی مناسب تهیه کنند و آن را به مجامع بین المللی ارائه دهند در صورت تایید مقالات و سپردن وثیقه ملکی یا نقدی می توانند به خارج از کشور بروند
پر بیننده ترین: